25. september, 2008,

Tyrolerne

Tyroler-orkesteret er en av aktivitetene Lungegaardens Musikkorps har. Idéen til å starte en tyrolergruppe i LMK , kom frem under en turné til Danmark, Tyskland og Holland i 1965. På turen fikk en høre mye «Gemütlich stimmungsmusik», og dette syntes også musikantene i LMK at det kunne være moro å spille. Og slik ble det; noter ble kjøpt og drakter sydd.

«Tyrolerne» er siden benyttet ved festlige anledninger, både i og utenfor byen, også i utlandet. Dette viser at den sprudlende musikken og det gode humøret er noe som publikum setter pris på.

Repertoaret er en fin blanding av sang og musikk, og en har fått ord på seg å skape god stemning. Musikantene til dette rekrutteres fra hovedkorpset, og alle som har lyst kan være med.

«Tyrolerne» er flinke til å profilere LMK her hjemme og ved turneer til utlandet; Tyskland og Østerrike 1970, Tyskland og Rhindalen 1973, Florida USA 1983.

Flere jubileer er feiret: 20 års jubileum i 1985 hos våre venner i Tonica, Århus. 25 år i 1990, reise og spilling under oktoberfestivalen i München.

De lystige «Tyrolere» feiret i 2005 40 års jubileum, og reiste på jubileumstur til St. Johann, Østerrike.

Lytt til Radio Alpenmelodie  http://alpenmelodie.radio.de/ non stop tyroler musikk og folks musikk fra Tirolerland

Kontaktperson Morten Vik-Johnsen,
mob: 975 94 234.

Tyrolerne har også egen facebookside  trykk her Tyrolerne på facebook

(Fotograf: Svein K Johnsen)