Bli kjent med LMK vol 6

Dette er altså den flotte gjengen vi skal bli bedre kjent med i dag, nemlig våre kjære euphoniumer. Foran fra venstre har vi Ragnhild, Dagmar og Anne-Lise. Bak fra venstre er Helge og Morten. Sistnevnte er ikke bare gruppeleder, men han er jommen leder for hele korpset attpåtil! Ryktene vil ha det til at han fra høsten skal legge sin elskede juff på hylla for å spille tuba igjen. Vi har en liten grovmessingkrise, så dette trengs nok! Vi mener…. én tuba på 60 mann føles litt lite. Da hjelper det kanskje å doble antallet i det minste? 🙂

Morten ble «fanget» av styret ganske fort etter at han begynte i LMK i 2005. Først var han nestleder i fire år, og siden den gang har han sittet som leder for dette flotte korpset. «Jeg er den typen som liker å ha slike roller», sier han blidt. «Samtidig er det viktig for meg at andre skal få slippe til,» fortsetter han, og understreker at det er mange ressurssterke personer i korpset som kan lede og utvikle LMK videre. I 2018 er hans lederperiode over, og da åpnes muligheten for andre til å ta over roret. «Det må ikke bli for mye av meg, men jeg har fremdeles krutt i kroppen til å stå på videre. Det er jo gøy nå som vi er inne i en voldsom utvikling musikalsk og i antall. Dette går den rette veien!» smiler han. En ydmyk kar dette, altså!

Som nevnt har Morten før spilt tuba, og skal gjøre det igjen. Han har vært gruppeleder for begge gruppene, litt sånn av og på. «Det sitter fire andre juffer der som klarer seg fint uten meg. Tubagruppen er jo ikke så stor, så jeg føler at jeg kan gjøre en viktig jobb for korpset ved å legge god tyngde i bunnen». Vi tror han har rett  🙂

Når jeg spør om hva som er hans beste opplevelser med korpset trenger han ikke tenke seg om to ganger, for svaret kommer kontant: NM-seierne i 2008 og 2016, og da vi var nesten 100 mann i gaten på 17.mai i 2012. «Det var stort!» utbryter han.

En vakker euph-bukett